29-03-2018

Startersloket Hoeksche Waard, één loket voor de startende ondernemer

Samen met Ron van Emmerik van Rovem Financieel & Fiscaal Advies uit Numansdorp hebben wij afgelopen jaar het Startersloket Hoeksche Waard opgericht.

Hans van DijkHoe zijn wij hiertoe gekomen? Een startende ondernemer, of het nu een ZZP`er is of een werkgever met één of meerdere werknemers, moet veel regelen; administratie opzetten, btw aangiften opstarten, arbeidsongeschiktheid- en verzuimverzekeringen overwegen, er is veel te doen voordat de eerste klant bediend kan worden. Als assurantieadviseur inventariseer je de wensen en risico’s van de klant en hiervoor heb je veel (financiële) gegevens nodig. Hoe is de financiële kennis, welk risico (bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid) kan men zelf dragen en welk bedrag, en op welke wijze, moet er dan eventueel verzekerd worden? Dezelfde starter heeft ook een administratiekantoor of accountant nodig en ook daar gaat men inventariseren, adviseren en “alles op een rij zetten”. Zowel het assurantie- als administratiekantoor hebben ander werk maar zijn wél met dezelfde gegevens bezig terwijl de starter dubbel tijd kwijt is om zaken aan te leveren, te bespreken en zich te laten adviseren.

Daarom hebben wij Startersloket Hoeksche Waard opgericht. De starter heeft één aanspreekpunt voor de eerste (inventariserende) gesprekken, geeft éénmalig de gewenste financiële informatie, machtigt onze bedrijven om de informatie, alleen voor zover nodig, te delen tussen assurantie en administratie en wij zorgen voor een passend advies en begeleiding. Als er werknemers in dienst zijn of komen dan hoeft dit maar één keer doorgegeven te worden en wij regelen de rest, wij ontzorgen en de ondernemer kan zich bezighouden met zijn eigen commerciële werkzaamheden. Hier moet immers de omzet gemaakt worden en men houdt meer tijd over om te ondernemen!

Hieronder nog enkele tips voor starters:

  • Maak een goed ondernemersplan;
  • Zorg voor een goede financiële administratie;
  • Kies voor passende verzekeringen;
  • Maak gebruik van fiscale voordelen voor starters;
  • Kies bewust voor wel of geen (nabestaanden) pensioen;
  • Let op je kosten: uitgeven is makkelijker dan verdienen;
  • Reserveer een deel van de inkomsten voor belastingen en eventuele tegenvallers, maar ook voor leuke dingen!

Wij zijn trots op dit nieuwe concept. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar onze website: www.starterslokethoekschewaard.nl
Wilt u meer weten over dit onderwerp of andere diensten van ons bedrijf dan bent u van harte welkom bij ons op kantoor of mail naar hans@overwater-assurantie.nl