21-12-2017

Op naar een uitdagend 2018!

De laatste weken van het jaar zijn altijd weer hectisch in onze adviespraktijk. Voordat wij kerstvakantie gaan houden, worden de verlengingsvoorstellen van de verzekeraars voor het komende jaar door ons geanalyseerd en vergeleken met andere aanbieders. Ook dit jaar zijn er de nodige aanpassingen aangekondigd, verhogen ziektekosten-, auto-, aansprakelijkheid- en brandverzekeraars hun premie of passen de voorwaarden en eigen risico’s aan. Pensioenuitvoerders hebben te maken met wijzigingen van de pensioenleeftijd naar 68 jaar en bij aflopende contracten veroorzaakt de extreem lage rente grote premieverschillen. Gelukkig hebben wij inmiddels een team met 20 specialisten die elk een eigen vakgebied beheersen. Met dit team lukt het ook dit jaar zeker weer om onze relaties tijdig te informeren en te adviseren.

Wat gaat 2018 brengen voor onze adviespraktijk?

De vooruitzichten voor de economie zijn goed; meer omzet, meer rendement en een teruglopende werkeloosheid zijn goede signalen en uitgangspunten voor een succesvol jaar. Wij krijgen allemaal te maken met positieve ontwikkelingen en veranderingen en de vraag is hoe daarmee om te gaan. Digitalisering, Big-data, lage rente, fuserende verzekeraars, bescherming van persoonsgegevens, fiscale wijzigingen, overspannen huizenmarkt en een toenemend tekort aan goed opgeleide en vakbekwame medewerkers, er zal genoeg te doen zijn.

In ieder geval gaan wij verder in 2018 met het beschikbaar stellen van onze persoonlijke dienstverlening aan bedrijven, verenigingen, stichtingen én particulieren. U kunt ons uitnodigen bij u op kantoor maar ook kunt u zich laten informeren via onze website, per e-mail of via sociale media, vertrouwd persoonlijk of op de door u gewenste manier.

Ook in 2018 gaan wij verder met maandelijkse columns, op papier en digitaal met verschillende onderwerpen en actualiteiten.

Namens alle medewerkers van Overwater Assurantie Adviesbureau B.V. en Overwater Pensioenconsultants B.V. wensen wij u een gezond en voorspoedig 2018 toe!