31-07-2017

Gaat u dit jaar met de auto op vakantie?

Dit jaar ben ik met de auto op vakantie geweest naar Italië. Van te voren heb ik de checklist vakantie voorbereiding erbij gepakt en ondanks deze checklist op het laatste moment toch nog wat stress gehad. Het onderwerp milieuzones was op dat moment actueel in de media. Sommige gebieden zijn in bepaalde periodes niet toegankelijk en voor andere gebieden heeft u een milieusticker nodig. Gelukkig was dit voor mij niet van toepassing! Daarnaast heeft u in Europese landen niet alleen te maken met andere verkeersregels maar ook items die u verplicht mee moet nemen in de auto en per land weer anders kunnen zijn. Mijn advies is om goed voorbereid op vakantie te gaan.

Vakantiecheck aantal weken voor vertrek

Zorg dat u een gevarendriehoek, veiligheidshesje(s) en brandblusser bij u hebt, ook al is het niet in alle landen verplicht. Ook een verbanddoos en wat reservemateriaal kunnen altijd goed van pas komen.
Check hoe het zit op uw bestemming en voorkom onnodig oponthoud of boetes over de grens. Alhoewel binnen de EU geldt dat de veiligheidseisen van het land waar de auto geregistreerd staat, bindend zijn, kunnen er uitzonderingen op deze regel zijn. Daarom raden we u aan u te houden aan de lokale regels. Zo voorkomt u eventuele discussie(s) met de lokale politie.

Om niet te vergeten

Natuurlijk is een rijbewijs verplicht. Neem ook altijd uw groene kaart van de autoverzekering mee. Op deze kaart staat praktische informatie over de autoverzekering, zoals in welke landen de autoverzekering geldig is en welk telefoonnummer u kunt bellen bij bijvoorbeeld diefstal. Daarnaast is het handig als u bijvoorbeeld de reservesleutel van uw auto meeneemt en er voor zorgt dat een Europees Schadeformulier, een wegenkaart en een alcoholtester in de auto ligt.

Tenslotte

Ondanks de goede voorbereidingen kan het altijd gebeuren dat u met pech stil komt te staan. Met een Pechhulp Verzekering met Europadekking kunt u in dat geval contact opnemen met de alarmcentrale van de verzekeraar of uw tussenpersoon. Er wordt altijd geprobeerd om het voertuig ter plekke te repareren. Als dat niet mogelijk is, dan wordt de auto naar een garage gesleept. Uiteraard krijgt u in dit geval een vervangende auto ter beschikking, zodat u de vakantie gewoon kunt voortzetten.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of andere diensten van ons bedrijf dan bent u van harte welkom bij ons op kantoor of mail naar astrid@overwater-assurantie.nl