08-06-2017

In deze tijd van het jaar worden er ook in de Hoeksche Waard weer veel evenementen georganiseerd zoals: Open Ateliers, voetbaltoernooien en de Roparun. Er zijn veel leuke en gevarieerde activiteiten voor jong en oud. Bijna altijd voor “het goede doel” en georganiseerd vanuit sport- en andere verenigingen. Soms zelfs door speciaal voor het evenement opgerichte verenigingen.

Wát er ook georganiseerd wordt, er zijn altijd, kleine of grotere risico’s dat er iets gebeurd met de deelnemers, omstanders of door of aan zaken die voor het evenement gebruikt worden. Daarom is het van groot belang om te inventariseren welke risico’s dit zijn, of een organisatie de eventuele schade zelf wil en kan dragen én wat de kosten zijn om dit eventueel te verzekeren.

Voor het verzekeren van deze risico’s adviseren wij vrijwel altijd om een Evenementenverzekering af te sluiten.

Wat zijn de belangrijkste risico’s om af te dekken en wat kan er verzekerd worden bij het afsluiten van een evenementenverzekering?

  • Aansprakelijkheidsdekking: vergoeding van de financiële gevolgen van de aansprakelijkheid van het Bestuur of de deelnemers;
  • Onkostendekking: vergoeding van de onkosten bij annuleren of uitstel door extreem weer of het niet komen opdagen van hoofdpersonen;
  • Ongevallendekking: vergoeding bij ongevallen met letsel of overlijden;
  • Cascodekking: vergoeding bij verlies of beschadiging van goederen.

Voorkomen is beter

Veel problemen zijn te voorkomen door de zaken op voorhand goed na te lopen. Zo zijn er preventiekaarten ontwikkeld met een overzicht van veel gemaakte fouten. Deze kunnen door de organisator een handig hulpmiddel zijn voor een grondige voorbereiding en het beperken van de risico’s tijdens het evenement.

Bent u organisator van een evenement dan adviseren wij u graag met het in kaart brengen van de risico’s, het hopelijk voorkomen van problemen door het gebruiken van de preventiekaarten en het goed verzekeren van het evenement.

Succes met de voorbereidingen en veel plezier toegewenst met de door u georganiseerde evenementen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of andere diensten van ons bedrijf dan bent u van harte welkom bij ons op kantoor of mail naar hans@overwater-assurantie.nl