08-07-2019

Zonder zorgen op vakantie

Met de temperaturen van de afgelopen periode kunt u het bijna niet geloven, maar wij leven toch echt in Nederland! Voor het mooie weer hoeft u niet meer ver weg, maar desondanks staat de grote uittocht voor de deur. Wij hebben het natuurlijk over de zomervakantie! Goed moment dus om stil te staan bij uw reisverzekering.

Basiskeuzes
Vakanties zijn er in vele soorten en maten, wat ook geldt voor reisverzekeringen. In de basis zijn er gelukkig overeenkomsten tussen alle reispolissen. Er is namelijk altijd dekking voor zogeheten buitengewone kosten. Hieronder vallen onder meer de volgende zaken: de noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van uzelf of familie, gedwongen oponthoud, kosten van opsporing of reddingsacties. Daarnaast kunt u bij alle polissen in de basis kiezen uit: doorlopende of kortlopende reisverzekering, het dekkingsgebied van de polis en het aantal verzekerde personen.

 

Doorlopend of kortlopend?

U kunt kiezen of u dekking wenst voor één reis of een doorlopende verzekering voor alle vakanties gedurende het jaar. Soms loont het om een doorlopende reisverzekering af te sluiten, ook als u één reis maakt. Vraag daarom altijd om een offerte voor beide varianten.

Dekkingsgebied
Reist u met de auto af naar de Costa Brava? Of wordt het backpacken door Azië? Beslis welke reis (of reizen) u gaat maken en stel daar het dekkingsgebied op af. Bij sommige aanbieders kan tevens gekozen worden voor ‘Nederland’ als dekkingsgebied.

Gezinssamenstelling
Wanneer u alleen reist, of juist met het hele gezin, is er een andere dekking nodig. Is er iets veranderd in uw gezinssituatie? Dan moet de dekking bijgesteld worden (dit geldt ook voor uw andere polissen!). De keuzes zijn: alleenstaande, gezin zonder kinderen en gezin met kinderen.

Verzekerde rubrieken
Na het maken van de basiskeuzes kunt u uw reisverzekering verder personaliseren. Er zijn namelijk diverse rubrieken waar u uit kunt kiezen. Kort samengevat zijn deze als volgt:

  • Ongevallendekking (uitkering van verzekerde sommen bij overlijden of blijvende invaliditeit)..
  • Medische hulp (denk hierbij aan spoedeisende zorg, of huisartsenzorg).
  • Bagage (meegebrachte spullen tijdens uw reis; er gelden bepaalde maxima per object(en)).
  • Pechhulp (uitval van het motorrijtuig, of uitval van de bestuurder).
  • Wintersport en/of bijzondere sporten (skiën, snowboarden, paragliden, bungeejumpen e.d.).
  • Rechtsbijstand (dekking bij een geschil tijdens de vakantie of bij het boeken van uw reis).
  • Annuleringsdekking (dekking voor annuleringskosten en vergoeding niet-gebruikte reisdagen).

Zoals u kunt lezen, zijn er redelijk wat zaken waar u rekening mee moet houden bij het afsluiten van een reisverzekering. Graag stellen wij samen met u uw reisverzekering verder samen. In een gesprek kan meer uitleg gegeven worden over de bovenstaande rubrieken en de keuzes die u kunt maken. U bent van harte welkom bij ons op kantoor. Mailen kan ook naar: info@overwater-assurantie.nl