19-06-2018

Inventariseren, adviseren en (indien nodig) verzekeren

Overwater Assurantie Adviesbureau adviseert ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf, agrarische ondernemers, particulieren én eigenaren van Oldtimer voertuigen. Ons team van betrokken, goed opgeleide medewerkers verzorgt alle verzekeringen: van het afdekken van het loondoorbetalingsrisico bij ziekte van werknemers tot een reisverzekering.

Zoals overal in Nederland wordt er ook in de Hoeksche Waard helaas regelmatig ingebroken. Ook hier geldt dat voorkomen(preventie) beter is dan genezen(schade regelen) en daarom 10 tips:

 1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk
  Wie zijn huis goed beveiligt, verdient dan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
 2. Sluit ramen en deuren
  Het is slim om voor vertrek alle ramen en deuren na te lopen. Vergeet ook niet het wc-raampje te sluiten.
 3. Leg een goed alarmsysteem aan
  Een standaard alarmsysteem voldoet niet in alle gevallen. Sommige systemen zijn eenvoudig uit te schakelen door ervaren inbrekers. Vooral in duurdere wijken heeft u te maken met dit type inbreker. Een professioneel alarmsysteem kan een inbreker wél afschrikken.
 4. Doe alsof u wél thuis bent
  Zorg dat uw huis er bewoond uitziet als u weggaat. Dit doet u bijvoorbeeld door de gordijnen open te laten en tijdschriften of kranten open op tafel te leggen.
 5. Zorg voor voldoende verlichting
  Inbrekers houden niet van buitenverlichting met sensoren. Deze verraden hun aanwezigheid. Zo kunnen ze niet ongestoord hun ‘werk’ uitvoeren. Ook binnenverlichting met tijdschakelaars ontmoedigen inbrekers.
 6. Plaats waardevolle spullen uit het zicht
  Als u de gordijnen openlaat, zorg er dan voor dat dure spullen niet direct zichtbaar zijn. Laat bijvoorbeeld geen waardevolle Ipad of de digitale camera op tafel liggen. Berg waardevolle spullen veilig op.
 7. Leg geen sleutels op ‘geheime plaatsen’
  Het bewaren van sleutels onder een mat of bloempot? Dat zijn voor dieven echt geen geheime plaatsen meer. Als iemand uw planten water komt geven tijdens de vakantie, geef diegene dan gewoon uw sleutel. Dat is een stuk veiliger.
 8. Geef geen hulp van buitenaf
  Zet ladders, vuilcontainers en andere zaken die kunnen dienen als ‘klimrek’ in de schuur of maak ze ergens aan vast in uw tuin. Vergeet ook niet de schuur goed af te sluiten.
 9. Licht de buren in
  Laat de buren weten dat u er niet bent. Als zij iets verdachts horen, dan weten ze dat u het in ieder geval niet bent.
 10. Op vakantie? Vertel het niet op social media
  Wilt u toch graag onderweg al vakantiefoto’s plaatsen? Zorg dan dat uw adresgegevens niet online staan.

Een inbraak voorkomen is lastig, ook als u onze tips opvolgt. Zorg daarom voor een goede inboedelverzekering voor als het toch een keer misgaat.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of andere diensten van ons bedrijf, mail dan naar: hans@overwater-assurantie.nl.