20-02-2018

Aankomende week is het weer voorjaarsvakantie in onze regio. Deze periode is voor veel Nederlanders hét moment om te genieten van de wintersport. Toch is de wintersport vaak de vakantie met de meeste risico’s. Wij geven u daarom graag een aantal tips!

Onderweg

De meeste vakantiegangers kiezen de auto als transportmiddel. Het is daarom van belang om goed na te gaan welke regels er gelden in het buitenland. U kunt hierbij denken aan de gevarendriehoek, veiligheidshesjes en een verbanddoos. Maar vergeet ook het vignet voor Oostenrijk en Zwitserland niet en in Frankrijk is een alcoholtester verplicht.

Daarnaast zal het vrij druk zijn op de routes naar de winterse oorden. Check daarom de route op werkzaamheden of andere verhinderingen.

Materiaal

Voor elke wintersporter is goed materiaal van belang. Niet alleen om plezier te maken in de sneeuw, maar ook vanwege de veiligheid. Een helm is bijvoorbeeld niet meer weg te denken uit het wintersportbeeld.

Goed materieel is ook duur en daarom ook gewild bij dieven. Het aantal claims is aanzienlijk gestegen in de afgelopen jaren. U kunt de kans op diefstal verkleinen door:

  • Uw ski’s in ongelijke paren weg te zetten of combineer uw ski met die van iemand uit uw gezelschap;
  • Het gebruik van een skislot;
  • Uw ski’s in het zicht te houden.

Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat uw materiaal wordt gestolen, zorg er dan voor dat er aangifte wordt gedaan. Dit bewijs heeft u nodig voor het claimen op de reisverzekering.

Blessure

U heeft vast wel eens iemand op de drukke pistes rare capriolen uit zien halen. Ook al bent u zelf nog zo ervaren, is dat geen garantie dat u geen blessures op kan lopen. Het meest voorkomende letsel is toch wel een knie- of schouderblessure.

Om de kans te verkleinen is het aan te raden om voldoende rust te nemen en geen onnodige risico’s te nemen op de drukke pistes.

Verzekering

Niet alle reisverzekeringen dekken (standaard) het risico van wintersport. Check van te voren of alle gewenste modules van toepassing zijn voor de wintersport. Indien u hier vragen over heeft, dan helpen wij u hier uiteraard graag bij. Want als u alles goed geregeld heeft, dan kunt u onbezorgd genieten van de sneeuw.